Vi har tegnet og innredet den nye kaféen og bakeriutsalget, der du får lyst til å sitte ned og nyte.
Det ligger et nyoppusset og lekkert hotell i Brattvågen, kjent under navnet Brattvåg Fjordhotell. I tilknytning til hotellet og Samfjordkvartalet kjøpesenter, finner man nye Grynmølla Cafe og Bakeriutsalg, som åpnet på ny lokasjon i november 2019.
Mange jern i ilden
Vi møter daglig leder Stein Lystad, som driver både hotellet og kaféen sammen med sin kone, Lindis Flem Harnes.
Lystad kan fortelle at navnet Grynmølla kommer fra en grynmølle som for mange år siden befant seg i nærheten. Denne mølla viser seg faktisk å ha vært eid av oldefaren til mannen på nabobordet.
HISTORISK NAVN: Til minne om oldefaren til denne mannen sin grynmølle, fikk Grynmølla Cafe og Bakeriutsalg navnet sitt.
Stein Lystad er en særdeles avslappet kar til tross for svært mange jern i ilden. Kaféen har samme avslappede atmosfære, med lune farger og belysning, og lekkert interiør.
Alle bakevarene kommer daglig fra Geiranger Bakeri i Volda, som også er en av Lystad sine geskjefter. I tillegg til dette driver han et båtfirma.
- Man må ha litt å gjøre på, sier Lystad.
TID FOR Å NYTE: Her kan man senke skuldrene og nyte god mat og drikke.
Langt og godt samarbeid med MP Storkjøkken
I en travel og variert arbeidshverdag, er han godt fornøyd med å ha MP Storkjøkken som tett samarbeidspartner i de forskjellige prosjektene.
- Storkjøkkenutstyret, både på hotellet og det meste i bakeriene våre, er levert av MP Storkjøkken. Da vi skulle åpne ny kafé, var det en selvfølge at vi ville velge MP som leverandør. Vi er strålende fornøyd med tidligere leveranser, og vet at MP Storkjøkken har god oppfølging og konkurransedyktige priser, sier Lystad.
Kort vei fra idé til handling
MP Storkjøkken sto for planlegging, tegning og leveranse av kjøkken og alt av spesialinnredning til Grynmølla Cafe og Bakeriutsalg. I planleggingsprosessen av prosjektet fikk MP relativt frie tøyler.
- Når man sitter med en tegning av et lokale er det vanskelig å se for seg hva man trenger av utstyr, hva man kan nedprioritere, målene på de forskjellige kjøkkenmaskinene, og ikke minst hvor alt bør plasseres i forhold til hverandre for best mulig arbeidsflyt. Da er man avhengig av ekspertisen til en leverandør som MP Storkjøkken, forklarer Lystad.
Les også: Tegne storkjøkken? Vi hjelper deg med hele prosessen
Ifølge Lystad, gikk planleggingsprosessen både fint og “radigt”. MP Storkjøkken kom med forskjellige tegninger og forslag, og veien fra idé til handling var kort.
Tilrettelagt driften
Løsningene på Grynmølla er godt tilrettelagt til hvordan de ønsker å drive, og maten de serverer. På et åpent bakrom har de et praktisk kjøkken med ryddestasjon, oppvaskmaskin, og Bake-Off ovn. På disken har de et varmekabinett med vannbad, hvor de enkelt kan servere dagens rett til kundene.